Om tävlingen

En upplevelse och mötesplats

MPC Stjärngolf erbjuder er en företags- och nätverksgolf utöver det vanliga. Evenemanget har 15 års erfarenhet och har utvecklas till en av Sveriges största och mest exklusiva företagsgolftour.

Sverigetour

Evenemanget är ett perfekt tillfälle att kombinera nytta med nöje och nätverka med företag på lokal och rikstäckande nivå. Tävlingen är en del av Sverigetouren som arrangeras i Visby, Sundsvall, Stockholm, Malmö, Göteborg och Marbella samt Miami.

Utöver traditionella inslag som ”närmast hål” och ”längsta drive” bjuder vi på flera överraskningar från våra samarbetspartners. Evenemanget avslutas med bankett, prisutdelning och underhållning.

För filmer per ort och tidigare år klicka här & för bildgalleri klicka här

Kända profiler i ert team

Teamen ges en unik möjlighet att med kunder och/eller personal, tillbringa en heldag i sällskap med kända profiler från idrotts-, nöjesvärlden eller näringslivet. Detta ger tävlingen den stjärnstatus namnet utlovar. Tävlingen har tidigare gästats av profiler som Peter ”Foppa” Forsberg, Mats Sundin, Erik Hamrén, Kristin Kaspersen, Henrik Lundqvist, Joe Labero, Henrik Zetterberg, Olof Mellberg, Måns Zelmerlöw, Håkan Loob, Johan Edfors, Andreas Johnson, Richard Sjöberg, Marcus Allbäck, Anders Eriksson, Mikael Samuelsson, Nicklas Bäckström, Henrik Norlén, Sara Lumholdt, Peter Jihde, Christian Olsson, Louise Karlsson, Per-Ulrik Johansson, Anette Norberg, Frank Andersson, Ernst Billgren, Carin Koch, Steffo Törnqvist, Henrik Norlén, Martin Björk, Rikard Olsson, Christer Ulfbåge, Måns Möller, Niklas Strömstedt, Özz Nûjen, Kennet Andersson, Måns Nathanaelson, Anders ”Ankan” Pamström, Jonas Jerebko, Stefano Catenacci, Curt Lundmark, Viktor Stålberg, Anders Timell, Richard Herrey, Hans Fahlén, Hardy Nilsson, Johan Mjällby, Linus Wahlgren, Johan Ejeborg, Jonas Karlsson med flera.

Ett evenemang som ständigt utvecklas

År 2018 blir femtonde året i rad som MPC Stjärngolf genomförs och för varje år som gått har tävlingen vuxit. 2006 var det år där eventet fick sitt genombrott gällande partners, deltagare och medialt. Ny projektledare var golfproffset Jonathan Fransson som tog med sig sina erfarenheter från stora tävlingar och kontakter inom golfvärlden. 2007 flyttades tävlingen från Österåkers GK till Scandinavian Masters banan Arlandastad GK och evenemanget växte ytterligare med fler samarbetspartners och än större mediabevakning. 2009 var det premiär för TV-sändning när TV4 Sport visade evenemanget tre gånger.

2010 utökades evenemanget med att även arrangeras i Göteborg hos Hills GC. 2011 höjdes nivån ytterligare genom att Stockholmstävlingen flyttades till Sveriges exklusivaste anläggning Bro Hof Slott GC. Det gjordes även en utökning i form av Höga Kustens Örnsköldsvik i samarbete med Peter ”Foppa” Forsberg och hans bana Veckefjärdens GC. 2012 nåddes målet med att bli en landstäckande tour genom att Malmö blev södra regionens spelort med Barsebäcks GCC som tävlingsbana. 2014 utökades evenemanget med en Europatävling i Marbella, en satsning som föll mycket väl och utökades 2015 med nya konceptet Marbella Business Weekend där även tennis ingick genom premiär för MPC Stjärntennis.

2018 fortsätter satsningen med Visby som var ny spelort 2017. Ny spelort 2018 blir Sundsvall med Timrå Golfklubb som tävlingsbana. Det blir ytterligare ett antal nyheter där en av dessa är att välgörenhet läggs in, extra fokus på dam team, utökat prisbord och samarbetspartners med mera.

Satsningen med Europatävling fortsätter där spelort återigen blir Marbella och ingår i konceptet Marbella Business Weekend. 2018 fortsätter satsningen med padeltennis som ingår i MPC Stjärntennis och det planeras även ytterligare ett koncept där fokus kommer ligga på affärskvinnor. Vinnarna från för såväl MPC Stjärngolf och MPC Stjärntennis vid Marbella Business Weekend går vidare till Miami.

Idén bakom MPC Stjärngolf

MPC Stjärngolf ska förena nytta med nöje. Det är ett event för företag där det ges möjligheter till affärssamarbeten, i en inramning av sportslig tävlingsnerv och underhållning. De kända profilerna som adderas till varje team ger evenemanget den stjärnglans som namnet utlovar. Utöver en högklassig golftävling innehåller MPC Stjärngolf ett flertal kringarrangemang i samband med tävlingen och vid efterföljande bankett, prisutdelning och efterfest.

Turneringen är riktad till företag. Dessa deltar med team av egna medarbetare och utvalda kunder/samarbetspartners. Företagen har även möjlighet att profilera sig på eventet genom olika partnerskap i nivåer från Titelpartner till Hålvärd. Genom MPC Stjärngolf kan ni lägga allt ert fokus på kund- och personalvård, vilket är betydligt svårare om ni genomför ett evenemang själva. Exempel på detta är Handelsbanken som lade ner sin egen golftävling och i stället varit med från premiären 2010 i Göteborg och har genom alla år haft ett tiotal egna team.

Evenemangets stjärnstatus och högklassiga prisbord ger ett högt sportsligt och medialt intresse. Citat ”Vi valde att lägga ner vår egen golftävling för att i stället satsa på MPC Stjärngolf vilket medförde att vi fick vara deltagare i ett högklassigt evenemang och kunde lägga allt fokus på våra kunder” Per Wall, Handelsbanken. ”Det är den bästa företagsgolf jag deltagit i”, var profilen Peter Jihdes utlåtande om MPC Stjärngolf. ”Det är fantastiskt bra, det är enda evenemanget jag är med på under sommaren och trivs väldigt bra, kommer att komma tillbaka i många år framöver”, var profilen Henrik Zetterbergs utlåtande om MPC Stjärngolf.

Tävlingsformat

MPC Stjärngolf spelas i fyrbollar där varje lag ”förstärks” med en profil. Lagtävlingen avgörs i en PB över 18 hål. På banans hål 1-6 räknas den bästa poängen/hål, på hål 7-12 de två bästa, hål 13-17 de tre bästa och på hål 18 alla fyra scorer.

Endast en lagmedlem får spela på ett hcp högre än 25. Om två eller fler lagmedlemmar har högre hcp än 25 får den med högst hcp spela på sitt och övriga max tillgodoräkna sig 25.

Om laget endast består av 3 spelare, tilldelas de en ”fiktiv” spelare. Denne får 1 poäng på banans udda hål och 2 poäng på jämna (alltså totalt 27 poäng).

Då banans 18:e hål kan vara direkt avgörande för lagets resultat, startar inget lag från detta hål.

Priser

MPC Stjärngolf kommer att erbjuda ett högintressant prisbord för att öka tävlingens attraktion samt för att locka kända profiler, företag och media. Vinnande team vid varje ort på Sverige-touren får en resa till Marbella där de ingår i vår Europatävling 29 september och spel på tourbanan Finca Cortesin. Vinnaren i Marbella får en resa till Miami tillsammans med vinnarna i MPC Stjärntennis. Exempel på andra priser är evenemangsupplevelser, VIP-paket, golfartiklar som bagar, klubbor, kläder. Förutom detta finns det exklusiva HIO-priser. Alla deltagare kommer dessutom att utrustas med ett startkit från våra partners.

Bankett

I evenemanget anordnas en bankett där spelare och partners bjuds in. Banketten innehåller middag, prisutdelning, underhållning och ett flertal överraskningar. Här ges ett utmärkt tillfälle till sedvanligt eftersnack, mingel och nätverkande.

2018 arrangeras banketten i Visby hos Wisby Strand, Sundsvall hos Clarion Hotel, Stockholm hos Café Opera,Malmö hos Årstiderna och Göteborg hos restaurang Fiskekrogen samt Marbella hos Puente Romano.

Datum

Visby, onsdagen den 13 juni
Sundsvall, tisdagen den 19 juni
Stockholm, onsdagen den 27 juni
Malmö, onsdagen den 15 augusti
Göteborg, torsdagen den 23 augusti
Marbella, lördagen den 28 september

För mer information om evenemanget se evenemangsbeskrivningen här (PDF)

2018 blir femtonde året i rad MPC Stjärngolf arrangeras!